Als eerste officiële opdracht voor mijn bedrijf ColourFlux Studio heb ik dit hondenportret gemaakt. Ik ben gevraagd om van twee flatcoated retrievers Cayla (voor) en Fenna (achter) een portret te maken. Dit was echt een hele leuke uitdaging, omdat ik niet eerder een dierenportret had gemaakt.

hondenportret flatcoated retrievers
Het portret van twee flatcoated retrievers Cayla en Fenna

De opdracht was om een portret op A4 grootte van deze mooie honden te maken. Ik heb een referentiefoto gebruikt van de opdrachtgever. In de achtergrond op de foto is ook een stukje tegelvloer te zien, naar wens van de opdrachtgever heb ik de muur doorgetrokken in het schilderij.


Proefversie

Omdat ik nog nooit een hondenportret had gemaakt, heb ik eerst vrijblijvend een proefversie gemaakt in het klein. De kleine versie is ongeveer 13 x 10 cm.

Deze proefversie was voor mij een goede oefening voor het maken van nieuwe soorten illustraties. Voor de opdrachtgever gaf het vertrouwen in mijn vaardigheden om het schilderij ook in een groter formaat te maken. De opdrachtgever krijgt alvast een indruk van hoe het er uiteindelijk uit komt te zien.

proefversie hondenportret flatcoated retrievers
proefversie hondenportret flatcoated retrievers

Details schilderij

De grootte van het schilderij inclusief lijst is A4 met een smalle passe-partout. Het papier dat ik gebruikt heb is Hahnemühle Britannia 300 grams hot pressed aquarelpapier.

Heb je ook interesse in een portret van je hond, cat, cavia of ander huisdier? Neem contact met me op via het contactformulier voor meer informatie.


Terug naar Portfolio