Onlangs heb ik een heel ander project in opdracht uitgevoerd, dan ik eerder heb gedaan: een tattoo-ontwerp! Het is een tattoo-ontwerp van drie rozen met gras.

Rozen tattoo-ontwerp
Rozen tattoo-ontwerp

De opdracht

De opdrachtomschrijving was simpel: een tattoo-ontwerp van drie rozen met gras. Ik kreeg de vrijheid om verder zelf een ontwerp te maken, wel moest er ruimte in de rozen zijn om tekst toe te voegen. Met de opdrachtgever heb ik afgestemd dat ik twee schetsen zou maken, waarvan zij er één kon uitkiezen en die ik vervolgens zou uitwerken in een lijntekening. Mijn eerste idee was om drie rozen in een struik te tekenen, met gras dat door de struik heen groeit. Mijn tweede idee was om drie rozen van bovenaf te tekenen met ook gras dat er tussendoor piept. Uiteindelijk was de eerste schets al helemaal naar wens en was het niet meer nodig om de tweede schets te maken.


Werkwijze

Het tattoo-ontwerp is geheel digitaal gemaakt in het programma Procreate op de iPad. Ik ben begonnen met een grove schets. De laag met de grove schets heb ik iets lichter gemaakt om daarna een iets strakkere schets eroverheen te maken.

De laag met de strakkere schets heb ik ook weer lichter gemaakt om vervolgens een lijntekening met dikkere lijnen te maken. Deze lijntekening heb ik opgestuurd naar de opdrachtgever en zij was al helemaal tevreden. Maar ikzelf was dat nog niet: de lijnen waren niet strak genoeg naar mijn mening. Er moeten natuurlijk geen hobbels in de uiteindelijke tattoo komen. Daarom heb ik van het ontwerp nog een lijntekening gemaakt met strakkere lijnen. Daarnaast heb ik nog wat kleine aanpassingen gedaan in het ontwerp, zoals het toevoegen van een tak of blaadje.

Ik ben zelf erg tevreden met het ontwerp en de opdrachtgever is dat ook! Leuk om weer eens een digitale opdracht te doen.

Wil je ook een tattoo-ontwerp laten maken door ColourFlux Studio? Neem dan contact met me op via het contactformulier.


Terug naar Portfolio