Een aantal jaar geleden ging ik door een moeilijke periode en ik wist even niet wat ik wilde in mijn leven en met mijn carrière. Ik wilde iets meer doen met mijn creativiteit. Ik heb tekenen en schilderen altijd leuk gevonden en ben me gaan oriënteren of daar een opleiding voor was. Deeltijdopleidingen binnen de beeldende kunst duurden voor mij te lang (3 tot 4 jaar). Ik vond op een gegeven moment een cursus Illustreren bij de LOI voor de duur van 1,5 jaar. Ook zat daar een gedeelte bij over starten als ZZP’er. Op dat moment was ik niet bezig met het starten van een bedrijf, dat leek me niets voor mij. Ondertussen had ik een fulltime baan gevonden als tester en ben ik ondertussen verder gegaan met de cursus. De gedachte om als ZZP’er aan de slag te gaan is steeds meer gaan groeien en ik heb uiteindelijk besloten om mijn bedrijf te starten als Illustrator. Ik heb de sprong in het diepe gewaagd! Ik kon gelukkig parttime blijven werken bij mijn werkgever en daarnaast mijn eigen bedrijf starten.


De eerste maanden

Ik wilde me eigenlijk per 1 april 2020 (geen grap) inschrijven bij de KvK, maar vanwege de Corona-crisis heb ik dit uitgesteld. Dat kwam eigenlijk wel goed van pas, want ik was nog druk bezig met het opstarten. Ik ben verder gegaan met het uitwerken van een plan: hoe wil ik mijn geld verdienen met illustreren? Wat zijn eigenlijk de mogelijkheden hierin? Wie zijn de concurrenten en hoe trek ik klanten aan?

Ook had ik natuurlijk een website nodig. Ik heb al enige ervaring met WordPress en ik dacht ‘dat varkentje kan ik wel even wassen’, maar dat liep toch anders. Ik probeerde eerst de hosting te regelen (een domeinnaam had ik al), en dacht dat ik per maand voor drie jaar kon betalen. Het bleek dat ik de drie jaar in één keer moest betalen. Dat was niet de bedoeling. Dat liep dus iets vertraging op. Ook het leren werken met WordPress kostte wat meer tijd dan gedacht.

De eerste maand (april) ben ik bezig geweest met het uitdenken van de opbouw van de website en de content die ik daar op wilde hebben. Ook heb ik gezocht naar een WordPress-thema dat goed bij mijn website-wensen past en waar voldoende uitbreidingsmogelijkheden in zijn. De volgende maand ben ik begonnen met het aanpassen van het thema naar de look & feel van ColourFlux Studio. In de maand juni ben ik vooral bezig geweest met het vullen van content op mijn website.

Binnen deze maanden ben ik ook bezig geweest met het maken van illustraties. Ik had een opdracht voor een hondenportret en ik heb gewerkt aan eigen projecten, zoals de vlinder-illustraties op Red Bubble en de Japanse tempel.

Daarnaast ben ik nog bezig met de cursus Illustreren. Het is voor mij belangrijk om te blijven leren en een goede basis te hebben voor het maken van illustraties.

Vanaf 1 juni is ColourFlux Studio officieel ingeschreven als eenmanszaak! Ik sta volledig achter mijn beslissing om heel iets anders te doen in mijn carrière. Voor mijn gevoel ben ik er klaar voor en is het nu het moment om mijn dromen waar te maken!

Ik hoop de komende tijd leuke opdrachten en projecten te doen. Ik ga ook mijn website uitbreiden, meer hier over in blogpost Van start met ColourFlux Studio. Voor updates op de website en over projecten en opdrachten, volg ColourFlux Studio op instagram!