Over mij

Hoi! Ik ben Margrita de Jong, illustrator en grafisch vormgever. Ik ben 40+ jaar en woon in Rotterdam. Ik ben in 2020 gestart met mijn eigen bedrijf genaamd ColourFlux Studio. Ik maak illustraties en grafische designs in opdracht voor particulieren en bedrijven. Daarnaast werk ik ook aan mijn eigen illustraties en verkoop ik originele werken, prints en andere producten.

Margrita close up

Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met een cursus illustreren. Tekenen en schilderen heb ik altijd leuk gevonden en ik wilde meer basistechnieken leren. Langzaamaan ben ik gaan realiseren dat ik van illustreren mijn werk wilde maken en is ook een zaadje geplant om een eigen bedrijf te beginnen. Ik heb een aantal opdrachtjes voor vrienden en familie gedaan en dat beviel erg goed. Eerder dit jaar heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben parttime gaan werken en gestart met mijn bedrijf.

In mijn illustraties kan ik mijn creativiteit kwijt en ik haal veel voldoening uit het blij maken van iemand met een persoonlijke tekening of schilderij. Ik kan daarnaast met een goed uitgewerkt plan zelfstandig naar een einddoel toe werken. Mijn ervaring in productontwikkeling, testen en klantenservice kan ik goed gebruiken bij het runnen van mijn bedrijf.


Wat doet ColourFlux Studio?

Met ColourFlux Studio maak ik voornamelijk illustraties op papier, maar kan ook goed met digitale illustraties overweg. Mijn opdrachtgevers zijn particulieren en (lokale) bedrijven.

Op papier richt ik me op dit moment op landschappen, flora & fauna (inclusief dierenportretten) en gebouwen. Ik werk met aquarel en grafiet en in iets mindere mate met kleurpotloden. De grootte van de illustraties verschillen van heel klein: A6, voor bijvoorbeeld een visitekaartje, tot heel groot: A2, bijvoorbeeld een gepersonaliseerde kaart van iemands vakantiebestemming.

Margrita aan het werk
Aan het werk

Voor digitale illustraties richt ik me op logo-ontwerp en illustraties voor websites en presentaties. Ik werk met het programma ProCreate op de iPad en met Adobe Illustrator.

Wat mijn illustraties uniek maken is dat ze altijd heel persoonlijk zijn: de illustratie is bijzonder voor die persoon, zoals een hondenportret. Of de illustratie past goed bij het bedrijf en is volledig afgestemd op de wensen van de opdrachtgever. Een ander uniek aspect is dat ik veel oog voor detail heb en dit ook in mijn illustraties naar voren komt. Details maken de illustratie helemaal af, bijvoorbeeld een scheur in een stoeptegel of de glinstering van licht in de bomen.

Ben je geïnteresseerd in mijn opdrachten en projecten tot nu toe? Neem dan een kijkje in mijn portfolio.


De naam ColourFlux Studio

Hoe ben ik gekomen op de naam ColourFlux Studio? Ik had een idee voor een website over digitale kleurplaten en het mengen van kleuren. Ik wilde een naam waar flow of vloeiend in voorkwam en ben het woord flux tegengekomen. Flux betekent in het Latijn vloeien of stromen. Deze naam ColourFlux is uiteindelijk bij me blijven hangen en daarna was de keuze ook makkelijk om het te gebruiken voor mijn bedrijf. Studio heb ik toegevoegd om het duidelijker te maken dat het een creatief bedrijf is.


Hobby’s en interesses

Naast, natuurlijk!, tekenen en schilderen is kleuren voor volwassenen ook een hobby van mij. Het klinkt misschien kinderachtig, maar het is een hele leuke, creatieve hobby. Als je op instagram of youtube zoekt op termen als ‘colouring for adults‘ of ‘adult colouring‘ dan vind je de mooiste creaties. Het is ook leuk om door de verschillende kleurboeken heen te bladeren. De illustraties zonder kleur zijn vaak al prachtig om te zien. Mijn favoriete kleurboek-artiesten zijn Hanna Karlzon, Johanna Basford en Kerby Rosanes.

Een andere hobby van mij is wandelen. Ik vind het leuk om een wandelroute te volgen. Ik vind het fijn om in de natuur te zijn, dat is heel ontspannend. De route zorgt er voor dat ik toch een doel heb om naar toe te lopen. Ook pak ik dan nog een beetje beweging mee. Ik heb verschillende boekjes met wandelroutes en ik probeer ongeveer één keer per week een wandelroute te doen. In mijn blog wijd ik eens in de zoveel tijd een blogpost aan mijn wandelingen.

Uit kleurboek Botanicum van Maria Trolle

Favorieten

Kleur: donkerblauw
Kunstenaar: Salvador Dalí
Schrijver: Stephen King
Muziek: hardrock en metal, oftewel takkeherrie 🙂
Artiesten: Metallica, Avenged Sevenfold, Halestorm, Theory of a Deadman
Vakantiebestemming: Verenigde Staten

Heb je meer vragen voor mij over mijn bedrijf en mijn werkzaamheden? Schroom dan niet om een bericht te sturen.