In de zomer van 2021 heb ik een heel leuk project gedaan, namelijk een schilderij van iemands sportauto in een the Fast & the Furious scène. Weer een heel andere opdracht dan ik eerder heb gedaan.

Fast & Furious schilderij ingelijst
Fast & Furious schilderij ingelijst

De opdracht

De opdracht was om een schilderij te maken van een gele sportauto. Ik kon zelf bepalen, uiteraard in overleg, hoe de achtergrond er uit kwam te zien. Omdat de persoon in kwestie gek is op de films the Fast & the Furious heb ik de auto naast andere bekende auto’s en in een bekende scène uit de film gezet.


Werkwijze

Zoals altijd ben ik begonnen met een schets en outline van de auto’s en de achtergrond. De achtergrond is in de schets iets groter gemaakt, zodat het beter op het papier past.

Daarna ben ik verder gegaan met de zwarte achtergrond en heb ik de eerste laag aquarelverf voor de auto’s toegevoegd. Vervolgens heb ik alles op de voorgrond in detail uitgewerkt. De mensen in de achtergond heb ik bewust vaag gelaten, zodat daar niet de focus op wordt gelegd. Ook heb ik nog een maan en sterren toegevoegd, omdat de achtergrond anders een groot zwart vlak is. Het sterrenbeeld van de eigenaar van de auto is als laatste persoonlijke touch toegevoegd. Herken jij het sterrenbeeld? Laat het achter in de reacties onder dit artikel.

Fast & Furious schilderij afgerond
Fast & Furious schilderij afgerond

Het schilderij is gemaakt op A3 formaat op cold pressed aquarelpapier. Voor de passe-partout heb ik uiteindelijk voor een felblauwe kleur gekozen dat terugkomt in het licht van de middelste auto. Helaas was het niet mogelijk om de juiste kleur geel als de andere auto voor de passe-partout te gebruiken, deze kleur geel is niet verkrijgbaar. Als laatste heb ik een zwarte basic lijst gebruikt.

Zoals je kunt zien in de foto hieronder, is de eigenaar heel trots op zijn auto en het schilderij!

Het schilderij en de echte auto
Het schilderij en de echte auto

Heb je ook interesse in een portret van je auto? Neem gerust contact op voor meer informatie.


Terug naar Portfolio.