Dit is het tweede afgeronde schilderij in een serie van tempels op verschillende locaties in de wereld. Deze Yuantong tempel is gevestigd in Kunming, Yunnan in China. Bekijk ook het artikel over de Japanse tempel die ik eerder heb gemaakt.

Yuantong tempel, Kunming, China
Yuantong tempel, Kunming, China

Totstandkoming

Toen het schilderij van de Japanse tempel af was, heeft deze een handgemaakte lijst gekregen. Na het ophalen van het schilderij door mijn vriend en ik, hebben we deze laten zien aan de Chinese eigenaresse van Cafetaria Schieweg, toen we een patatje gingen halen. Het leek ons een leuk idee om het volgende schilderij van een tempel op te hangen in het cafetaria. Dit moest uiteraard een Chinese tempel zijn. We hebben referentiefoto’s van Chinese tempels gevraagd aan de eigenaresse. Zij heeft een aantal foto’s gestuurd via de mail en de keuze is op de Yuantong tempel gevallen.

Allereerst heb ik een trace gemaakt van de referentiefoto om het perspectief van de tempel goed te krijgen. Zoals altijd ben ik begonnen met de eerste laag aquarelverf. Steeds heb ik beetje bij beetje, laagje voor laagje, de tempel opgebouwd. Als laatste heb ik details aangebracht om diepte aan het schilderij te geven.

Uiteindelijk is het een realistisch resultaat geworden. Hieronder zie je links het gehele schilderij als resultaat. De tweede foto geeft verschil van het schilderij met de referentiefoto weer. Ik heb wel een aantal dingen uit de referentiefoto weggelaten, zoals de mensen en de vlaggetjes.


Ingelijste prints

Inmiddels heb ik hoge kwaliteit prints van het schilderij laten maken en deze samen met een bijpassende passe-partout ingelijst. Eén van de prints staat nu bij mijn vader op zijn kamer naast de ingelijste print van de Japanse tempel.

Om het schilderij van de Yuantong tempel zelf te bekijken, kun je een bezoekje brengen aan Cafetaria Schieweg in Rotterdam (Schieweg 115a). De ingelijste print van het schilderij hangt nu ook in het cafetaria. Bestel er meteen een overheerlijk patatje bij!


Details schilderij

Het originele schilderij van de Yuantong tempel is gemaakt met Winsor & Newton Cotman aquarelverf op Hahnemühle Britannia 300 grams cold pressed aquarelpapier. Het schilderij heeft een op maat gemaakte lichtbruine lijst met een groene passe-partout en museumglas (niet reflecterend glas). Het schilderij is 41,6 cm (b) bij 32 cm (h) groot.

Het originele schilderij is te koop voor € 500,- exclusief verzendkosten. Heb je interesse? Neem dan contact met me op voor meer informatie.

Origineel schilderij Yuantong tempel
Origineel schilderij Yuantong tempel

Wil je liever een print van de Yuantong tempel aanschaffen? De A4 prints zijn te bestellen in mijn webshop voor maar € 20 per stuk exclusief verzendkosten (lijst en passe-partout niet bij in begrepen).

A4 print van Yuantong tempel
A4 print van Yuantong tempel

Het is ook mogelijk om zelf een schilderij te laten maken door ColourFlux Studio. Ik maak namelijk ook illustraties en schilderijen in opdracht. Neem hiervoor contact op via het contactformulier.


Terug naar Portfolio