Voor het bedrijf Three Ships, waar ik momenteel part time in loondienst werk, heb ik een aantal projecten gedaan waarin digitale business illustraties gebruikt zijn. Deze illustraties heb ik gemaakt met behulp van de programma’s Adobe Illustrator en het programma Procreate op de iPad.


Isometrische illustraties binnen Three Ships Academy

Voor een interne introductietraining van nieuwe medewerkers van Three Ships heb ik een serie illustraties gemaakt. Deze illustraties zijn ter ondersteuning van de kennismaking met de bedrijfsprocessen binnen Three Ships. Het trainingsprogramma is nog in ontwikkeling.

Introductie op de Three Ships organisatie
Introductie op de Three Ships organisatie

Werkwijze

Voor dit project ben ik begonnen met het maken van een moodboard om te bepalen welke stijl illustraties goed bij deze training zou passen. Ik heb daarvoor onderzoek gedaan naar welke illustratiestijlen er bestaan en waarvoor en hoe deze gebruikt worden bij andere projecten.

Ik heb drie stijlen uitgekozen die ik het beste vond passen bij het project en het bedrijf. De voorbeelden heb ik in dit moodboard geplaatst en daarbij een kleine illustratie zelf gemaakt om te laten zie hoe het binnen het project kan passen.

Drie illustratiestijlen in een moodboard
Drie illustratiestijlen in een moodboard

Er is uiteindelijk gekozen om de isometrische stijl (rechter kant) te gebruiken. Deze stijl is het meest passend bevonden als business illustratie.

Vervolgens heb ik bij de omschrijving van vier hoofdstukken uit de training de illustraties uitgewerkt in de isometrische stijl. Ik heb hiervoor gebruik gemaakt van Adobe Illustrator. Ik heb in het ontwerp ook rekening gehouden met de kleuren die gebruikt worden binnen het bedrijf: de blauwe kleuren uit het logo en de kleuren die horen bij de Cumlaude producten waar Three Ships bekend om staat (learning, publishing, academy en webshop).

Per illustratie zijn er 2 à 3 reviewrondes geweest, waarbij de wensen van het projectteam zijn toegepast.


Illustraties voor e-learningmodules vleesvergunninghouders Curaçao

In opdracht van de uitvoeringsorganisatie Veterinaire Zaken op Curaçao zijn twee modules in ontwikkeling m.b.t. regelgeving en handelwijze voor vleesvergunninghouders (zoals slagers en supermarkten). Binnen de modules heb ik illustraties in een simpele tekenstijl gemaakt ter ondersteuning van de tekst.

Illustratie uit e-learningmodule voor vleesvergunninghouders

Werkwijze

De projectleider wilde graag simpele illustraties in een getekende stijl. Omdat de tekst veel instructies en procedures bevat, vond ik het leuk en passend om goed/fout illustraties te maken zoals gebruikt in een Ikea-handleiding.

Met het goed/fout illustratie-idee ben ik aan de slag gegaan en heb bij een gedeelte van de tekst een aantal zwart/wit schetsen gemaakt in het programma Procreate op de iPad. Ik heb de schetsen ter feedback laten zien aan het projectteam en zij waren meteen enthousiast over het concept.

Vervolgens heb ik de schetsen uitgewerkt in volwaardige illustraties. Deze zijn na een reviewronde toegevoegd in de e-learningmodule. De illustraties binnen de e-learningmodule zijn gedeeld met de opdrachtgever. De opdrachtgever was ook enthousiast over het ontwerp, er mistte alleen wat kleur. Dus heb ik een aantal steunkleuren toegevoegd om de illustraties wat levendiger te maken.

Na de goedkeuring van de eerste set illustraties ben ik verder gegaan met een nieuwe set voor de 2e module.

Dit project is nog in ontwikkeling, zodra het project is afgerond, zal ik schermafbeeldingen of een kort filmpje toevoegen van de illustraties binnen de gehele module.

Heb je voor jouw bedrijf illustraties nodig en wil je deze laten maken door ColourFlux Studio? Neem contact met me op via de contactpagina voor de mogelijkheden.


Terug naar Portfolio.