Naast illustraties en schilderijen in opdracht maken, vind ik het ook leuk om eigen projecten te doen. Deze waterval is zo’n eigen project. Dit waterval-schilderij is gemaakt op A2 grootte en ik heb het gemaakt met aquarelverf op cold pressed aquarelpapier.

Waterval-schilderij aan de muur
Waterval-schilderij aan de muur

Het idee

Het idee was om een eigen creatie te maken van een landschap. Ik heb een aantal referentie-foto’s gebruikt voor het landschap en daar heb ik zelf allerlei dingen aan toegevoegd, zoals wilde dieren en een geintje in de vorm van een kayak die van de waterval af komt.


De werkwijze

Het aquarelpapier heb ik bevestigd aan de eettafel met een glazen blad. Ik ben begonnen met een schets uit de losse pols, aan de hand van referentiefoto’s van een waterval. Ik heb daarna extra elementen aan de schets toegevoegd, bijvoorbeeld de herten en berggeit.

Schets van de waterval
Schets van de waterval

Vervolgens heb ik de eerste lagen verf aangebracht. Ik heb eerst de kliffen en de waterval uitgewerkt. Door donkere en lichteren accenten aan te brengen, lijken de kliffen echt naar voren te komen. Daarna ben ik verder gegaan met de wilde dieren.


Het resultaat

Het eindresultaat van de waterval zie je hieronder. Ik ben erg tevreden met het resultaat. Het schilderij heeft veel kleur en diepte. Je hebt het idee een kijkje te nemen in een verborgen wereld. De kayak is een ludieke toevoeging.

De waterval is meteen verkocht aan een geïnteresseerde. Het schilderij is op verzoek ingelijst in een klassieke bruine lijst met museumglas en met een beige passe-partout. De kleur van de passe-partout komt terug in het schilderij.

Vind je de waterval mooi? Ik heb A2 posters laten drukken van het schilderij op hoge kwaliteit papier. Deze zijn verkrijgbaar in de webshop.

Uiteraard is het ook mogelijk om een A2 schilderij of op een andere grootte te laten maken. Neem contact op voor de mogelijkheden.


Terug naar Portfolio.