Een koper van wenskaarten uit de ColourFlux Shop wilde graag een grotere versie van de illustraties van vogels met nestjes voor aan de muur. Na een kleine check of de illustraties geschikt zijn om groter af te drukken, ben ik er meteen mee aan de slag gegaan. Ik heb twee leuke ingelijste prints kunnen maken van de heggenmus en tjiftjaf met nestje.


Het idee

Van sommige illustraties die ik gebruik voor mijn blog over wandelen in Nederland, maak en verkoop ik wenskaarten in mijn webshop. Zo ook van deze heggenmus (links) en tjiftjaf (rechts).

Naast kaarten is het ook mogelijk om prints te laten maken van de illustraties. Dus het verzoek voor een grotere versie van de vogelillustraties heb ik met beide handen aangegrepen. Het is voor mij een groot compliment als een klant een illustratie van mij aan de muur wil zien hangen. Ik moet zeggen dat ik de illustraties van de vogels met nestjes zelf erg geslaagd vind. Ik heb dus met liefde de prints laten maken, van een passe-partout voorzien en ingelijst.


De werkwijze

Om de prints te laten maken, heb ik een goede kwaliteit ingescande versie nodig van de illustraties. Omdat ik al eerder kaarten heb laten drukken, had ik al een ingescande versie van de vogels. Net als de kaarten heb ik de prints bij Peter Print laten drukken.

Peter Print geeft duidelijke instructies hoe je een bestand druk-klaar kan maken. In het programma Adobe Illustrator (of Photoshop) kun je een pdf exporteren met het juiste formaat en de benodigde snijlijnen. In dit geval zijn de formaten 297 x 210 mm (A4) en 210 x 210 mm. Daarna stuur je het bestand op en wordt het binnen een paar dagen gedrukt en verstuurd. Ik heb de illustraties op 250 gram BioTop papier laten drukken. Dit papier lijkt erg op aquarelpapier en zorgt dat prints vergelijkbaar zijn met de originele illustraties.

Ondertussen heb ik online lijstjes in de juiste kleur en met het juiste formaat aangeschaft om de print met passe-partout in te lijsten. De olijf-groene kleur passe-partout had ik nog in voorraad en kon ik dus meteen gebruiken voor de lijstjes. De soort lijst en kleur passe-partout stem ik altijd af met de koper.


Het resultaat

De originele illustraties vind ik al geslaagd en de ingelijste versie vind ik ook erg goed gelukt. De klant is er eveneens heel blij mee.

Heb je een leuke illustratie voorbij zien komen in mijn blog of in de shop? Ik kan op aanvraag leuke, ingelijste prints voor je verzorgen vanaf € 50,- per stuk op A4 grootte, helemaal afgestemd op jouw wensen. Als je hier interesse in hebt, neem gerust contact op via de contactpagina of DM op instagram.


Terug naar Portfolio.